tiistai 3. marraskuuta 2009

Hallitus 2009-2010

Perustamiskokous valitsi hallituksen ja syyskokous esitti saman kokoonpanon jatkavan ensi kauden eli vuoden 2010.

Hallituksen jäsenet ovat:

Annika Takalokastari, puheenjohtaja
Piia Takalo, varapuheenjohtaja
Tiina Puljujärvi, sihteeri
Raisa Pohjolainen, rahastonhoitaja
Eija Hyötylä
Pentti Hyötylä
Maija Jäntti
Hannele Leppälä
Tuula Kallatsa

maanantai 2. marraskuuta 2009

Kittilän Jouluyö -tapahtuma

Kittilän Jouluyö järjestetään viime vuoden tapaan joulukuun alussa, tällä kertaa perjantaina 4. 12. Tapahtumaan osallistuu useat yrittäjät ja järjestöt. Kädentaitajat ovat mukana joulumyyjäisissä sekä Vanhalla että Seurakuntatalolla esitellen toimintaansa ja myyden jäsenten valmistamia tuotteita. Lisäksi tarkoituksena on myös hankkia Yhdistykselle varoja järjestämällä ainakin toisessa paikassa (näillä näkymin Seurakuntatalolla) arpajaiset.
Jos olet innokas tulemaan mukaan myyjäisiin, ota yhteyttä s-postilla osoitteeseen kadentaitajatry@gmail.com perjantaihin 27.11. mennessä. Tilanteen mukaan voit joko tulla itse paikalle myymään tuotteitasi tai mahdollisesti vain tuoda niitä myyntipöytään jäämättä itse paikalle. Varaamme myyntipöytiä tarpeen mukaan yhden tai useamman. Myös arpajaispalkintoja toivoisimme saavamme :)
Näissä tilaisuuksissa voit myös liittyä jäseneksi, TERVETULOA!!

Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen nimi on Kittilän Kädentaitajat Ry ja sen kotipaikka on Kittilä.

Yhdistyksen tarkoituksena on säilyttää, edistää ja kehittää kittiläläisiä käsityötaitoja.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Yhdistys mm.
-järjestää alaansa liittyviä tilaisuuksia, koulutuksia, tapahtumia, kilpailuja ja muuta vastaavaa toimintaa
-on yhteistoiminnassa alueen ja alan muiden järjestöjen kanssa
-hankkii tarvittavia välineitä
-vaikuttaa käsityöperinteen säilymiseen
-tekee toimintaansa liittyviä aloitteita

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, toimeenpanna arpajaisia tms. hankittuaan asianmukaisen luvan, omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta tai kiinteää omaisuutta.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt.

Jäsenellä on oikeus erota ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Hallitus voi erottaa jäsenen, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksun maksamatta tai on muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen sännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

Jäseniltä perittävän liitymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous. Vuonna 2009 ja 2010 liittymismaksu on 10€ ja vuosimaksu 5€.

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja kahdeksan muuta varsinaista jäsentä.
Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan sekä muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Yilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen kevätkokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta.

Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta.
Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä 30 vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty jollekin hallituksen jäsenistä.
Yhdistyksen kokouksessa päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä, yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä tai sähköpostitse.

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
-kokouksen avaus
-valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
-todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
-hyväksytään kokouksen työjärjestys
-esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
-päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
-käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
-kokouksen avaus
-valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
-todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
-hyväksytään kokouksen työjärjestys
-vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle.
-valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
-valitaan yksi tai kaksi hallituksen esittämää tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
-käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Mikäli jäsen haluaa saada jonkin asia yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä hallitukselle kirjallisesti niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

Päätös sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen nejäsosan enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määrämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.